ג'וגי ברי guggi berry2

גידול חדש במו"פ רמת הנגב: הגוג'י ברי – "הפרי הבריא"

הגוג'י ברי – "הפרי הבריא"

ממדבריות סין ומונגוליה – בקרוב במטבח הישראלי

שילוב טעמים של אוכמנייה , צימוק ותות בר

 

פרי הגוגי' – Goji, או בשמו המדעי,  Lycium barbarum, ייחודי ונחשב כמזון על (Super Food) וזאת משום שהוא אחד המקורות העשירים ביותר לנוגדי חמצון (אנטי-אוקסידנטים) הקיימים בטבע.

 

הרפואה הסינית כבר עושה אלפי שנים שימוש בפרי ובעליו. הוא נצרך כטרי או כצימוק וכן בחליטות ומשחות. לפי האמונה ביכולתו להגן על הכבד, לחזק את מערכת החיסון להאריך תוחלת חיים, לשפר את מחזור הדם, לחזק את הראייה, שיפור תפקוד מיני ופוריות ותכונות נוספות.

 

ג'וגי ברי guggi berryבתחנת הניסיונות ברמת הנגב ישנו חיפוש מתמיד אחר גידולים חדשים. גידולים אשר יתאימו לתנאי הנגב הקיצוניים ואף יקנו יתרון לחקלאי האזור. החיפוש מוביל לבחון זנים חדשים של עגבניות או פלפל, או להשתמש בשיטות גידול ייחודיות בעיצוב הצמח או השקייתו. לעיתים מגיע לידנו צמח חדש שעדיין לא מוכר כגידול בישראל ותפקיד המו"פ, לבחון את הפוטנציאל שלו. כך הגיעו ברמת הנגב לניסיונות איקלום של צמח הגוג'י ברי, שיח רב שנתי ממשפחת הסולניים המכונה גם אטד פראי המגיע ממדבריות סין ומונגוליה. הפרי אדום וגודלו כשל אוכמנייה והוא מניב באשכולות באביב עד הסתיו.

בארצות הברית ומערב אירופה גילו את נפלאות הגוג'י ברי והוא הפך לחלק מהתפריט הבריאות משנות ה-2000. עבודות מדעיות שנעשו מצביעות על נוכחות 11 מינרלים חיוניים לגוף ו-22 יסודות קורט ביניהם אבץ, סלניום, סידן וברזל (בכמות רבה) , קרטנואידים, וויטמינים B,C,E ועוד וחומצות שומן. תזונאים מערבים אף סבורים כי גוג'ים מחזקים את מערכת החיסון, משפרים את רמות האנרגיה בגוף, מפחיתים חולשה ועייפות וכן ממתנים תאבון ובכך תורמים לתחושה טובה.

בימים אלו נקטף, זו השנה הראשונה, יבול של פרי זה בתחנת הניסיונות רמת הנגב. החוקרים ממקדים עתה את מאמצים בפיתוח דרכי גידול , קטיף, ושיפור חיי מדף של התוצרת הטרייה. המטרה היא להגיע לפרי טרי איכותי הניתן לשיווק כגידול נישה ליצוא ולחנויות בריאות. (כיום ניתן לקנות בחנויות טבע בארץ גוג'ים מיובאים בצורת צימוק בלבד באריזות קטנות בעלות גבוהה של 120 ₪ לק"ג ויותר. )

חוקרי המו"פ מקווים כי בתוך כשנה יתאפשר גידול מסחרי של הגוג'י כמוצר נוסף של חקלאי רמת הנגב.